روش های قانونی اقامت در ترکیه

روش های قانونی اقامت در ترکیه

توسط

روش های قانونی اقامت در ترکیه

درود به یار های همیشگی ، میخوام در مورد روش های قانونی اقامت در ترکیه بگم

خب منابع زیادی تو اینترنت هست اما من ترجیه دادم

کمی از شرایط رو بگم تا شما مجبور نباشید دوباره دنبال این موضوع سرچ کنید

این سال های اخر ، به خصوص دو سال گذشته،

موج جدیدی از مهاجرت ایرانی ها به کشور ترکیه شروع شده

و عده زیادی از هموطنان به دلایل مختلف علاقه به سکونت در این کشور دارند.

اما متآسفانه به دلیل اطلاعات کم و بعضا نادرست یا تغيير قوانين، مشکلات بسیار زیادی برای هموطن هامون پیش اومد

خب من تلاشم اینه که اطلاعات درست بدم تا از سردرگمی دربیاین

به طور کلی، #اقامت قانونی در ترکیه “فقط و فقط” از یکی از راه های زیر ممکن است

راه های گرفتن اقامت

۱٫ویزا

کشور ترکیه به دلیل وجود توافقنامه الغای #ویزا، به اتباع ایرانی اجازه ورود بدون #ویزا به این کشور رو میده
(و بالعکس، اتباع ترک برای ورود به ایران نیازی به #ویزا ندارند).
این به این معنیه که هر فرد ایرانی با گذرنامه “معتبر” می تواند به ترکیه سفر کند.
نکته مهم اینه که دقت کنید  که گذرنامه طبق تعریف باید حداقل سه ماه برای ورود به ترکیه اعتبار داشته باشد.

چقدر میتونیم با این ویزا ترکیه بمونیم ؟

اول که باید بدونید  با مهر ورود فرودگاه حداکثر مدت سه ماه (۸۹ روز) می توان در ترکیه موند،

دوم اینکه ظرف مدت شش ماه فقط می توانید سه ماه در ترکیه بمانید

(یعنی جمع ورود و خروج های شما، هر چند تا که باشد، ظرف مدت ۱۸۰ روز نباید از ۸۹ روز بیشتر شود)،

و سوم اینکه این نگته رو بگم  با این روش ورود به ترکیه به هیچ وجه حق اجازه ی کار نخواهید داشت

و در صورت مشاهده، عواقب سنگيني از قبيل مبالغ بالاي جريمه كارفرما،

اخراج بلافاصله (دیپورت) و ممنوعیت طویل المدت ورود به ترکیه و حتی در بعضی موارد بازداشت در نظر گرفته شده

۲٫اقامت توریستی

اگر مایل به بیشتر ماندن در ترکیه باشید (بیشتر از ۸۹ روز ظرف شش ماه)

می توانید برای #اقامت_توریستی اقدام کنید، که روش مورد استفاده خیلی از هموطنان هست

شرح کامل مدارک مورد نیاز و قوانین مربوط به #اقامت_توریستی به صورت جداگانه در پست مجزایی ذکر خواهد شد،

اما بطور خلاصه ، طبق قانون مصوب سال ۲۰۱۷ اداره مهاجرت تركيه(گوچ دايرسي)

اقامت_توریستی در بعضی شهرها (که به عنوان شهرهای “توریستی” طبقه بندی شده اند)

به صورت یک ساله و در بعضی شهر ها به صورت شش ماهه یا پنج ماهه داده می شود

و در صورت دارا بودن شرایط، قابل تمدید برای مدت مشابه است.

نکته های مهم در مورد #اقامت_توریستی

اولا، اقامت_توریستی هرگز تبدیل به اقامت_دائم یا شهروندی ترکیه نخواهد شد (هر چند سال که تمدیدش کنید)؛

ثانیا، با دارا بودن اقامت_توریستی فقط و فقط حق زندگی و ماندن در ترکیه را دارید

و به هیچ وجه اجازه کار نخواهید داشت و در صورت مشاهده،

دیپورت ، منع ورود به ترکیه، جریمه یا حتی بازداشت در نظر گرفته شده

همه ی اینا بخاطر اینه که ترکیه کشور توریست پذیر هست نه مهاجر پذیر

چون خیلی ها برای فرار از بیکاری از ایران میخوان بیان اینجا کار کنند

اگر مهاجر پذیر بود و نیروی کار میخواست قطعا این قوانین سفت و سخت رو نمیذاشتن

کشور های که مهاجر پذیر هستند مث استرالیا یا کانادا قطعا گزینه ی بهتری برای کار هستند

این نظر شخصیه منه باز هم با تلاش های زیاد و داشتن تخصص احتمالی که کاربیارید هست

همه و همه به تلاش شما بستگی داره

۳٫اجازه کار یا چالیشما ایزنی

در صورتی که بخواین ترکیه دنبال کار باشید، باید اجازه_کار یا چالیشما ایزنی داشته باشید

چالیشما ایزن همون اصطلاح ترکی اجازه کار هست

به صورت خلاصه، اجازه_کار یا از طریق ثبت شرکت و احراز شرایط خاصی

(از جمله استخدام پنچ تبعه ترک – دقت کنید که ثبت شرکت لزوما به معنای #اجازه_کار نیست)قابل دریافت است

و یا از طریق استخدام شما در یک شرکت ترکیه ای.

در صورت استخدام، کارفرمای شما در صورت دارا بودن شرایط

(استخدام پنج تبعه ترک به ازای هر خارجی و اثبات این که به تخصص شما نیاز دارد) تمامی مراحل را انجام خواهد داد.

اجازه_کار خود به خود به معنای اجازه اقامت هم هست

و همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال شما نیز اجازه اقامت (و نه کار) دریافت خواهند کرد.

اجازه_کار معمولا یک ساله (و بعضا بیشتر) صادر می شود و در صورت ادامه داشتن کار قابل تمدید است.

اجازه_کار در صورت تمدید بدون وقفه به مدت پنج سال و احراز شرایط مربوطه

(از قبیل خارج نبودن از ترکیه بیشتر از ۱۸۰ روز در کل ۵ سال) قابل تبدیل به شهروندی یا وطن داشی ترکیه یا پاسپورت ترکیه می باشد

این نکته هایی که گفتم رو خیلی خوب دقت کنید چون کل داستان همیناس و باید حتما رعایت کنید

 

روش های قانونی اقامت در ترکیه

۴-خرید ملک

خب از طریق خرید ملک شما میتونید در دو حالت اقامت ترکیه رو بگیرید

اول خرید ملک به ارزش بالای دویست و پنجاه هزار دلار و دوم مبلغی زیر دویست و پنجاه هزار دلار

خب در صورتی که بالای این مبلغ ملک خریداری کنید تا سه سال اقامت کشور ترکیه رو خواهید گرفت

و بعد از سه سال در صورتی که شرایط اخذ شهروندی ترکیه رو داشته باشید پاسپورت ترکیه رو دریافت میکنید

حالت دوم زیر مبلغی که گفتم در این صورت شما میتونید هر ساله اقامت توریستی رو بدون دردسر دریافت کنید

اما در این حالت این اقامت سابقه شهروندی حساب نمیشه و براحتی منجر به اخذ شهروندی نمیشه

با شرایط خاص و در صورتی که باز قوانین عوض نشه بعد از ۸ سال میتونید درخواست شهروندی بدید

ولی هیچ ضمانتی برای اخذ شهروندی از این طریق نیست

چون دیدم این موارد رو دارم میگم

۴٫ازدواج با شهروند ترک

به به چه روش اسون و دلنشینی

دقت کنید بازم نه هر ازدواجی ها که بعدا پشیمون میشید

اول خوب تحقیق کنید طرفتون سابقه کیفری یا سوسابقه نداشته باشه

چون در اون صورت هیچ شهروندی به شما تعلق نمیگیره

خب پس اگه روتون میشه قبل خواستگاری یا تو خواستگاری به طرف بگین تا اداره پلیس با هم برید :)))

در صورت ازدواج با شهروند ترک، بعد از حداقل سه سال و با طی مراحل خاصی

که من بیشتر اطلاع ندارم ، می توانید برای #شهروندی درخواست كنيد

انشاالله هر اونچه که دلتون میخواد بشه

ببخشید اگه همه چی رو رک و پوست کنده بهتون گفتم چون بعدا تو زندگیتون خیلی تاثیر داره

امیدوارم به هر جایی که دوست دارید بتونید مهاجرت کنید و هر جا هستید دلتون خوش و لبتون خندون و جیبتون پر پول باشه

کلام آخر

دوستان برای دیدن عکس ها و ویدئوهای بیشتر عضو کانال تلگرامم @Biaturkey بشید.

خب من روزمرگی هامو براتون تو استوری های اینستاگرامم میزارم

میتونید به اینستاگرامم مراجعه کنید و  ببنید

نظر یادتون نره سایت و کانال تلگرام رو هم به دوستاتون معرفی کنید.

با بیا ترکیه تور لیدر خودت باش راهنمای سفر ارزان به ترکیه.

 

ممکن است بپسندید

1 نظر
  1. حمید ناظری 2 هفتهپیش
    پاسخ

    جا داره پس از عرض سلام و خسته نباشید تشکر و سپاس خودم و خونواده م رو بخاطر اطاع رسونیتون ابلاغ کنم الان داریم زبون میخونیم که انشا… بعداز تعطیلات سفری داشته باشیم به اتفاق خونواده البته بنده مدت های مکرر در ترکیه ساکن بودم بخصوص درشهر زیبای استانبول و حتما جهت مشاور برای اقامت مزاحمتون میشیم

نظر دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نمیشود.